3 hodnocení

Honduraská káva třikrát jinak a domácí trufle

Degustační balíček plný lahodné kávy a čokolády

Balíček kávy z Hondurasu připravené třikrát jinak! Víte, že metody zpracování kávy také přispívají k její chuti? Rozšiřte svou znalost kávy a zjistěte, která metoda je Vaše nejoblíbenější. K tomu pro Vás máme originální čokoládové trufle z čoko-ateliéru Ebel, které se přímo rozplývají na jazyku.

Charakteristika:

  • SHG: (Strictly High Grown) znamená, že káva je pěstována v nadmořské výšce kolem 1350 metrů nad mořem. Káva pěstovaná ve vyšších nadmořských výškách a při nižších teplotách produkuje pomaleji dozrávající ovoce. Tato klasifikace je vyšší než HG.
  • EP: (European Preparation) znamená, že kávové bobule jsou všechny ručně tříděny, aby se odstranily vadné bobule a různé větvičky, kamínky, atd.
  • Vyvážená s plným tělem.
  • Crema je jemná a světlá.
  • Kosher

Balení obsahuje:

  • 3x trufle dle právě dostupných příchutí (čisté, vanilkové, malinové, marakujové nebo pomerančové...).
    • Složení truflí: hořká čokoláda, kakao, kakaové máslo, smetana, marakujové/malinové/pomerančové pyré, lyofilizovaná maracuja/pomeranč/malina, vanilkové: vanilkový lusk Madagaskar.
  • 3x 100g sáček kávy z Hondurasu. 
  • Součástí balíčku je dárkové balení se stuhou. Máte-li zájem o jiné barevné kombinace sáčků, napište nám prosím do poznámky a my Vám rádi připravíme barvy dle Vašeho přání. Na výběr máme tyto barvy etiket: oranžová, červená, zelená, světle růžová, tmavě růžová a fuchsiová.

 

 

 

 

 

Varianta
632 Kč 549,57 Kč bez DPH
Honduras káva výběrová Ebel
Novinka

Něco málo o této kávě z Honduraských lesů: Patří mezi pouhých 13% světové produkce kávy s označením specialty coffee.
Vyrůstá na farmě Finca Jerusalén, v čisté panenské džungli, v nadmořské výšce 1450 m n.m. Není pěstována v řádcích, jak je běžné, ale prakticky volně mezi nepřeberným množstvím rozmanitých stromů, keřů a květin.
Tento způsob pěstování je maximálně šetrný k přírodě, dává kávovníkům přirozenou ochranu a není je tedy třeba chemicky ošetřovat
Plody kávovníků jsou na této farmě sbírány ručně.
Můžete si tak být jisti, že se kvůli Vámi vypitému šálku nekácí les. Každý doušek Vás zanese do voňavé a čisté tropické přírody.

METODA 1: Honduras Geisha SHG EP zpracovaná procesem "washed"
Hustě krémová, smetanová, karamelová, čokoládová a exotická s jemnými citrusovými tóny
Broskve, meruňky

Tato Geisha z Hondurasu je zpracovaná klasickou pranou metodou. Po rozvláknění, tedy odstranění ovocné slupky, se zrno ponechá po dobu 12 až 24 hodin ve fermentačních hromádkách, aby vznikl tzv. med. Poté se promyje čistou vodou, až je zrno zcela bez medu. Obratem se zrna umístí na "africké postele," kde jsou ponechány k vyschnutí. Dokončení sušení trvá 8 až 10 dní. Poté se zrno sbírá a uchovává v pytlích po dobu 22 až 30 dní. Následně se vymlátí z pergamenové slupky a připraví se k expedici.

 

METODA 2: Honduras Geisha SHG EP zpracovaná procesem "Natural"

Hustě krémová, citrusová, karamelová, čokoládová, exotická, vůně silně aromatická se svěžím nádechem květin

Marakuja, pekanový ořech, vanilka

"Natural" je jedním z nejcitlivějších a nejdražších postupů v procesu zpracování a péče o kávu. Sušení totiž trvá výjimečně dlouhou dobu. Perfektně čisté třešně se rozloží na „africké postele” k vysušení po dobu 25 až 35 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách. V průběhu procesu se zrnka stále otáčí a monitorují. Pod kontrolou je hlavně snižování vlhkosti. Po vysušení se zrna zabalí do pytlů a uloží podle odrůdy a šarže. Skladování “v klidu” trvá v průměru 30 dní, poté už jsou kávové bobule připraveny k loupání zrna (mlácení) a přípravě na export. Výsledkem je zrno s odstíny více barev, které přechází ze světlé do tmavě žlutavé až oranžové díky koncentraci sladkých složek (medu). Navinulá sladkost kávy v procesu "Natural" vzniká fermentací kávových třešní, bez naprosté přítomnosti vody, což je velmi důležité pro životní prostředí. 

 

METODA 3: Honduras SHG EP Blend Parainema/ Lempira zpracovaná procesem "Black Honey"

Výrazná, medová, čokoládová, karamelová, sladká

Vlašské ořechy, sušené švestky

Proces Black Honey je naprostý unikát. Po odstranění slupky, která kryje zrno, se zrna ponechají obalené sladkou šťávou v klidu na betonových plochách, v hromádkách nebo v uzavřených plastových nádobách po dobu 24 až 72 hodin kvůli fermentaci. Proces fermentace probíhá bez přítomnosti vody, což je velmi důležité pro životní prostředí, s pomocí mikroorganismů přítomných v medu. Délka kvašení odvisí od barvy a intenzity medovosti, které chceme dosáhnout. Po procesu kvašení probíhá sušení na "afrických postelích." Tento proces trvá 16 až 20 dní. Zrna mají díky dlouhodobému kvašení tmavě nažloutlou, čistě zelenou až strakatou barvu. Ve výsledku máme v šálku karamelovou kávu s velmi výrazným tělem.

Zpět do obchodu