Balíček Ebel pro milovníky africké kávy

Balíček plný lahodné výběrové kávy a čokolády


Přinášíme Vám unikátní balíček, který obsahuje proslulou etiopskou kávu, k tomu naši oblíbenou kořeněnou kávu inspirovanou etiopským způsobem přípravy kávy a jako bonus ještě ručně dělané čokoládové trufle z výrobny Ebel, které se přímo rozplývají na jazyku. 

  • Balení obsahuje:
    • 100 g sáček kávy Ethiopia Yirgacheffe Moka Gr.2;
    • sklenici s mletou kořeněnou Africkou kávou (90 g);
    • 3x trufle (dle právě dostupných příchutí: čisté, vanilkové, marukujové, pomerančové...)
  • Součastí balíčku je dárkové balení se stuhou. Barva truflí se může lišit. Máte-li zájem o jinou barvu sáčku, napište nám prosím do poznámky a my Vám rádi připravíme barvu dle Vašeho přání. Na výběr máme tyto barvy etiket: oranžová, červená, zelená, světle růžová, tmavě růžová a fuchsiová.
  • Složení truflí: hořká čokoláda, kakao, kakaové máslo, smetana, marakujové/pomerančové pyré, lyofilizovaná marakuja/pomeranč, vanilkové: vanilkový lusk Madagaskar

 

Ethiopia Yirgacheffe Moka Gr.2

Proslulá káva, která je všude na světě vyhledávána kávovými gurmány

Svěží a květnatá, krémová v šálku, s velmi bohatým aroma. Převládají tóny kandovaného ovoce, kakaa a pekanových ořechů.

Ethiopské hospodářství založené na zemědělství je závislé na kávě Arabica. 60% devizových příjmů země pochází z exportu Arabiky. Oblast Yirgacheffe má svůj zemědělský kávový svaz—Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperatives Union (YCFCU)který v současné době zastupuje více než 43 794 zemědělců z více než 300 000 rodin, a byl založen v červnu 2002.

Exkluzivní nadmořská výška 1700 2500 m.n.m., průměrná teplota 20 stupňů Celsia a blízkost rovníku skýtají předpoklady pro pěstování geniální kávy. Typická hnědo-červená půda a slunce jsou dalšími jedinečnými atributy pro skvělý růst kávových stromků a fantastickou chuť jejich plodů. Káva se zde sklízí ručně, roste na malých horských farmách a v lese. Zemědělci vědí, že pro zachování stálé klientely se musí sklízet jen ty nejzralejší třešně. Ke zpracování se káva transportuje do Addis Abeby, do mycí a fermentační stanice. Tam pokračuje sušení, třídění a dokončovací práce. 

  • Proces: mokrý, 72 hodin fermentace, sušení na afrických postelích.
  • Sklizeň probíhá od října do dubna.

 

Africká káva: mletá káva s nádechem exotického koření

Pikantní kombinace chutí a vůně inspirovaná etiopským způsobem přípravy kávy

  • Stoprocentní Arabika se směsí koření (kardamom, skořice, hřebíček) a třtinovým cukrem.
  • Vhodná pro espresso, filtrovanou a tureckou kávu.
  • Vynikající s ledem a mlékem, skvělá v podobě latte či cappuccina.
  • Na jednu porci použijte 2 lžičky (10 g) kávy.

 

Varianta
382 Kč 332,17 Kč bez DPH