Velikost 02:
Vysoce kvalitní papírové filtry na přípravu filtrované kávy od renomované japonské společnosti Hario.
- Velikost 02 - na 1 až 4 šálky kávy.
- 100 ks v balení.
Návod k přípravě překapávané kávy:
- Dripper umístíme na šálek a vložíme do něj papírový filtr.
- Filtr prolijeme převařenou a lehce zchladlou vodou (cca 96 stupňů Celsia) a vodu vylijeme.
- Do filtru nasypeme požadované množství středně hrubě namleté kávy a jemně sklepeme (26 g kávy na 400 g vody).
- Nejprve kávu pouze zpražíme trochou vody (pomalu krouživými pohyby) a necháme asi 30 sekund probublat.
- Poté pomalu krouživými pohyby vléváme zbytek vody. Nenaléváme vodu přímo na filtr ani na okraje kávy, ale od středu směrem ke krajům a poté opět zpět ke středu. Vléváme 400 g vody během 45 vteřin.
- Jemně 5x promícháme. Uvnitř filtru by měla být světle hnědá kaše bez větších hrudek kávy na povrchu. Necháme kávu překapat. Čas překapávání by neměl přesáhnout 3 minuty. Filtr poté jednoduše vyhodíme. Kávu promícháme a ihned servírujeme.
Kategorie: | Balíčky a příslušenství |
---|
Návod k přípravě překapávané kávy:
- Dripper umístíme na šálek a vložíme do něj papírový filtr.
- Filtr prolijeme převařenou a lehce zchladlou vodou (cca 96 stupňů Celsia) a vodu vylijeme.
- Do filtru nasypeme požadované množství středně hrubě namleté kávy a jemně sklepeme (26 g kávy na 400 g vody).
- Nejprve kávu pouze zpražíme trochou vody (pomalu krouživými pohyby) a necháme asi 30 sekund probublat.
- Poté pomalu krouživými pohyby vléváme zbytek vody. Nenaléváme vodu přímo na filtr ani na okraje kávy, ale od středu směrem ke krajům a poté opět zpět ke středu. Vléváme 400 g vody během 45 vteřin.
- Jemně 5x promícháme. Uvnitř filtru by měla být světle hnědá kaše bez větších hrudek kávy na povrchu. Necháme kávu překapat. Čas překapávání by neměl přesáhnout 3 minuty. Filtr poté jednoduše vyhodíme. Kávu promícháme a ihned servírujeme.